Please register or login. There are 0 registered and 1226 anonymous users currently online. Current bandwidth usage: 326.30 kbit/s December 13 - 02:22am EST 
Hardware Analysis
      
Forums Product Prices
  Contents 
 
 

  Latest Topics 
 

More >>
 

    
 
 

  You Are Here: 
 
/ Forums / FAQ /
 

  Collection of PC problem. 
 
 Author 
 Date Written 
 Tools 
Fong Hon Lim Oct 23, 2011, 07:54am EDT Reply - Quote - Report Abuse
Private Message - Add to Buddy List

Edited: Jul 29, 2012, 09:23am EDT

Replies: 0 - Views: 1982
All the test is done after visual inspection and communicated with user.

Water cooling
31MAR2012 - Water level dissipated. Pump not working, pump's molex power loosed, tighted connecter test ok.

BIOS
16DEC2011 - Date and time always reset even after change new battery. Test naked ok, after cleaning and reassemble, no problem anymore.
16DEC2011 - Hang at POST after restart PC normally, and shut down PC normally, and safe and exit from BIOS normally. Can boot past POST if clean power and reset BIOS before power up. This is my own PC, an old P5B-PLUS Vista motherboard. no solution as of yet. Tried reflash BIOS, test naked ok, after reassembled also ok, but problem remains after second reboot.
17FEB2012 - No display, or have to wait more than 5 second to POST. Test with other CPU ok, restart PC ok, but after power off, same problem again. After flash BIOS also same problem. Test with other motherboard ok.
23FEB2012 - No display and auto restarts momentarily after set XMP in X79. Update BIOS test ok.
11MAR2012 - No display, and auto shutdown momentarily, motherboard error code 58 indicating CPU cache error. Sometime can POST after swap items, but would fail again after sometime. Update BIOS also same problem, load default also same problem. Test with new motherboard ok.
31MAR2012 - Blank screen during MSI live update.X79 motherboard, enable C1E, after install Windows, run Live Update and select BIOS only. After update BIOS, enable C1E again test ok.
20APR2012 - After shut down in Windows, no display when power on without vlear power. If restart from Windows test ok, clear power test also ok. update BIOS already also same problem. (ASUS RAMPAGE IV EXTREME) User accept condition and will bring to test when newer BIOS release. (*update*) The problem has been comfirm is the display card problem. When test with new display card, the problem would not occour. When the original problem occour, if a buzzer was used, an error beep would occour. (*update*) After change a new display card (GV-680OC-2GD) also same problem, then test with direct cable no problem. Previously was tested with VGA only. As the card is still new, but not reference, suspect card limitation problem.

Display
01OCT2011 - Display lines. Customer's PC has a display card, GT450 but using cheap 3 months warranty types of PSU only, After Change to a new PSU, display normal again.
07OCT2011 - After exit game sometimes no display. Display card temperature ok, test Lightsmark and game with other PC also ok. When try to install other display card on the PC can't install driver. Test with other PSU also same problem. Clean install driver also same problem. Reinstall Windows settle.
09OCT2011 - Distort. Motherboard is 61 chipset using onboard display, test with other CPU also same problem, change motherboard settle.
10OCT2011 - No display. Test without RAM no error beep, change PSU test ok.
17OCT2011 - Sometimes no display. Whole PC is very dusty, After cleaning, all test pass.
17OCT2011 - Distort upon impact. Display card test with other PC ok, PC test naked also ok, After reassemble test no problem.
27OCT2011 - GPU fan speed always in minimum. Install nvidia's ntune and manual increase speed.
30OCT2011 - No display. Test without RAM got error beep, clean RAM and Windows memory test pass.
03NOV2011 - Blue monochrome output. After resit and clean contact also same problem, change new display card.
05NOV2011 - No display. CPU pins damage, warranty motherboard.
05NOV2011 - No display. Take RAM out got error beep, clean RAM test ok.
06NOV2011 - No display. Test naked without RAM no error beep, test with other PSU same problem, Change motherboard settle.
10NOV2011 - No display. Test without RAM no error beep. Test naked same problem. Test with other motherboard ok. Slight scratch mark near display card circuit lines noted. Motherboard warranty.
11NOV2011 - Distort randomly. Refer to 17OCT2011 - Distort upon impact. This time impact on chassis does not trigger the distort, but user says it is random. Over night test with Battlefield 3 and NFS Shift 2 simultaniously no problem, warranty display card just in case.
12NOV2011 - No display. Test without RAM got error beep, clean RAM got display. Graphic card heat sink very hot, warranty.
13NOV2011 - Got beep sound, no display. User's PC got display card but plug VGA into onboard display only.
20NOV2011 - No display. After cleaning, test without RAM got error beep. Test without display card also got error beep. Display card test with other PC same problem. Motherboard test with other display card ok. Warranty display card.
24NOV2011 - No display after warranty back motherboard. Asus M5A97 with FX6100 no error beep, test ok with Athlon X2 260. Test ok after update BIOS.
25NOV2011 - No display. Test without RAM got error beep, after clean RAM contacts test ok.
02DEC2011 - Auto shutdown by itself, and no display after that. Test all hardware ok, did not encounter problem. Increase GPU fan speed just in case, and choose 'check for updates but let me choose whether to download and install them' in Windows update just in case. Recommend user to leave PC to test few days later.
08DEC2011 - 3650 S-video output to TV no signal. Test with other cable ok, suspect user's s-video to yello-red-green cable incompatible.
09DEC2011 - Movie lag randomly, low texture graphic in Counter Strike. CPU 'E2180' temp 60 celcius degree, after cleaning and reapply thermal paste 30 celcius degree only. All hardware test ok.
12DEC2011 - Monochrome colour output after 15mins. Motherboard build-in display, Windows installation very slow, First time boot into desktop screen flicker, Windows Performance Rating fail. Warranty motherboard.
16DEC2011 - Screen flickers and app. crash error during online game. No problem detected, test with higher requirement games ok, suspect some movie player or translation software interface cause game to move through background and forthground like alt-tab. Suggest user to end task all suspected programs in Task Manager to test.
16DEC2011 - Distort Randomly. Refer 11NOV2011 - Distort Randomly. After 1 month, problem remains. After conversation, user review the problem occour after warranty motherboard due to no power, warranty motherboard just in case.
21DEC2011 - Distort randomly during movie and gaming. Using Performance Test to diagnostic, auto restarts. After disable 'Automatically resatrts' in Advance system setting, the test hangs every time during CPU test. After change CPU and PSU, test ok with another RAM that has both side chips instead of single side chips RAM. Change RAM from single side chips to both side chips only.
22DEC2011 - Previously hang at Windows log in, after few tries, no display. Test naked got error beep, after clean RAM ok.
24DEC2011 - Warcraft crash and hang at blank screen. Heatsinks very dusty, after cleaning, test with higher requirement games ok, suspect problem, other than dust, partially similar to case 16DEC2011 - Screen flickers and app. crash error during online game.
25DEC2011 - Blue monotone colour output randomly. By moving the VGA cable sometimes can fix the monotone colour output problem, change VGA cable only.
30DEC2011 - No display. No error beep, test naked ok, but after assemble back still no display even test naked again. When test naked, after clear power test again ok. 1 by 1 plug in all hardware and finally comfirm reset button faulty.
05JAN2012 No display. Test without RAM got error beep, after clean RAM contact pins test ok.
06DEC2012 - Distort randomly. Refer to 16DEC2011 - Distort Randomly. After motherboard warranty back, problem remains. Previously display card warranty back still same problem.
07JAN2012 - No display after install driver. Onboard display test ok, PCIEX16 hang at blank screen before boot into desktop after install driver and restart. Test with new motherboard ok.
15JAN2012 - No display. VGA fan not working. Test naked also same problem, test without RAM no error beep, test with new PSU ok.
15JAN2012 - No display during gameplay. Display card is 8500GT without fan, motherboard buldged capacitors noted, area near PCI-E discoloured due to over heat. Change new motherboard and display card.
19JAN2012 - No display after POST. After reset BIOS also same problem. Clean RAM test ok.
21JAN2012 - No display, error beep. Test with other RAM and display card also same. When test naked, noted CPU socket pins bended, after adjust back test ok.
27JAN2012 - Motherboard's HDMI no signal. Test with other port ok, update BIOS also same problem, change 'render standy', main VGA output also same. Try with different kind of cable and monitor also same. Change new motherboard test ok.
02FEB2012 - Exclamation mark on display driver in Device Manager after succefully install display driver. Test with new display card also same, test with new Windows ok.
02FEB2012 - Some monitors no display on Eyefinity. Two monitors have display, the third monitor cannot use converter only.
09FEB2012 - HDMI no display. Test with other monitor also same problem. Change display card to other PC distort while using HDMI port. Change new display card.
12FEB2012 - Distort then auto shutdown. Test with other display card ok. Change new display card.
15FEB2012 - No display. After clean RAM test ok, distort during graphic test. Warranty display card.
19FEB2012 - No display after reassemble due to IO error from motherboard. Test all hardware ok, suspect dust and dirty enviroment only.
20FEB2012 - No display, test without RAM got error beep. Customer heat sink's screws did not put insulaters thus the metal screws come into contact with motherboard. Reassemble only.
26FEB2012 - No display. Test with new motherboard test ok, display card is those type without fan, cold boot at 77 celcius degree. Graphic test distort.
01MAR2012 - Game lag. Check in BIOS C1E not enable, turn on C1E only. Update display driver test ok.
01MAR2012 - Sometimes can't boot post. Cleaning only.
01MAR2012 - During Windows installation, no display after restart. Test display card with other PC ok, user's PC test with other display card also ok. After clean contact pins test ok. PCB discolouring noted on the mosfet area, recomend user to monitor temperature.
02MAR2012 - No display. Auto restarts momentarily. After clear BIOS got error beep but keyboard no signal, no display also. Warranty motherboard.
09MAR2012 - NFS The RUN hang. Other games test ok, try game with crack and without Origin installed ok. Recommend user to reinstall Windows.
09MAR2012 - FIFA lag, HDMI no audio. Test with other LCD and HDMI cable ok, no lagging while testing game. Recommend user to try other cable. Suspect lagging due to audio issue.
10MAR2012 - Movie and gameplay hang momentarily with X79 motherboard. Swap test with everything also sameproblem. After update BIOS, enable C1E test ok.
16MAR2012 - No display. Test without RAM no signal, test with new PSU also same problem. Test with new motherboard ok.
17MAR2012 - No display. After cleaning test ok.
31MAR2012 - Assassin Creed 2 lag. Test with latest and older display driver also same problem, test with new Windows ok.
14APR2012 - No display, front LED blinks. Test naked got error beep, after cleaning test ok.
22APR2012 - L4D2 lag. after update display driver test ok.
27APR2012 - No display. Test naked no error beep, test with new motherboard and PSU also same problem. Motherboard test with other CPU ok, after update BIOS also no display with user's CPU, test with new CPU ok.
29APR2012 - No display. Test without RAM got error beep. Test with new motherboard ok, motherboard test the new CPU also ok. Snice new CPU test with multiple motherboards ok, change new CPU.
30APR2012 - No display. Test without RAM got error beep, after clean RAM test ok.
05MAY2012 - No display. Test without RAM no error beep, after reset BIOS also same problem. Test with new PSU ok.
05MAY2012 - Blank screen during gameplay, sometimes blank screen during Windows log in. Test with new Windows same problem, test with new HDD and display card same problem. When it can boot, test gameplay very lag. Display card thest with other PC ok. Motherboard chipset heatsink very hot. Test with new motherboard ok.
05MAY2012 - No display, auto off randomly. Test without RAM no error beep, test with new PSU ok.
06MAY2012 - No display, CPU fan not working, auto off momentarily. CPU fan test with other motherboard ok, test with new PSU also same problem. Motherboard rear side burn mark noted. Test with new motherboard ok.
06MAY2012 - No display, CPU fan auto on and off momentarily. Test without RAM no error beep, test with new PSU same problem, test with new motherboard no display but got error beep. CPU test with other motherboard ok, test with new motherboard again ok.
07MAY2012 - No display. Test without RAM got error beep. After cleaning same problem, RAM test with other PC same problem. Test with new PSU ok.
24MAY2012 - No Display, no error beep. Buzzer broken, test without RAM gor error beep, test with onboard display without PCI-E card got display. Display card warranty.
29JULY2012 - During 'Mable' online session, lost display then auto restarts momentarily and no display. Test without RAM got error beep, clean RAM same problem. Reset BIOS test ok.

Boot
01OCT2011 - Can't boot Windows. Quick test HDD got diagnostic error, change HDD settle.
02OCT2011 - Can't boot Windows. CPU temp in BIOS 60++ celcius degree, Clean heat sink and replace thermal paste. HDD diagnostic error, change HDD.
07OCT2011 - Hang at POST. Test naked also same problem, test without RAM got error beep. Change new motherboard settle.
09OCT2011 - Can't boot Windows, loop back to 'Boot Windows normally' Windows XP SP1 problem, Change to SP3 settle.
12NOV2011 - Can't boot windows after over night. Test naked also can't finish installation, change new motherboard test ok.
12NOV2011 - Hang at POST. Test without HDD ok, HDD test with other PC also same problem. Change HDD.
13NOV2011 - Hang after POST. Test naked also same problem, warranty motherboard. Other hardware test with new motherboard ok.
19NOV2011 - Boot error message after POST. Can't detect all S-ATA devices in BIOS, test with other motherboard ok, warranty motherboard.
20NOV2011 - Blank screen. Change HDD boot sequence only, all hardware test pass.
02DEC2011 - Windows hang and later stop at cursor during boot. All hardware test pass, no problem encountered. Recommend user to reinstall Windows just in case, and to leave PC to test few days later.
03DEC2011 - Can't boot Windows, 'Insert boot device' message. HDD S-ATA power plug broken, replace power connecter only.
12DEC2011 - Can't boot Windows, Can't install Windows. Screen distort in POST, after change display card test ok.
25DEC2011 - Hang at POST or 'searching bootable devices' screen randomly. HDD test ok, Test with other HDD also ok, Unplug ROM test ok, ROM test with other PC also ok, Change S-ATA cable test all hardware test ok.
02JAN2012 - Windows boot takes a long time. After boot into desktop, audio and other app. takes a long time to respond. HDD diagnostic error, test with new HDD ok.
04FEB2012 - Boot disc error after install new HDD. Test without new HDD ok. HDD test with other PC same problem. Change HDD only.
07APR2012 - Can't boot after DOS promt. POST hand while trying to detect HDD, change new HDD test ok.
07APR2012 - Read disc error. HDD power loose, change to another power connecter only.
10APR2012 - Can't boot after promt. Last known good configuration also same problem, HDD diagnostic test fail. Test with new HDD ok.
15APR2012 - Can't boot HDD. Can't boot New HDD also, USB drive also can't boot. Test with new motherboard ok.

BSOD
02OCT2011 - BSOD then imediately no power. Test with other PSU boot ok, PSU test with other PC auto restarts momentarily. Change PSU settle.
08OCT2011 - BSOD during Windows boot. Set SATA in BIOS to IDE from RAID only.
14OCT2011 - BSOD randomly. Test without problem, increase GPU fan speed for customer only.
15OCT2011 - BSOD. BSOD message stated 'evaluation period expired', then customer mention the Windows is Release Canditate version, install new Windows settle.
16OCT2011 - BSOD randomly in windows. Memtest error, change RAM settle. (Corsair VS1333, whenever I see this RAM, and customer problem is BSOD or hang, usually I will pinpoint the RAM first.)
27OCT2011 - Can't boot widows after BSOD during online. Load last known good configuration ok, then when restart to test HDD, hang at post. Motherboard bought on JAN2011, warranty for B3.
29OCT2011 - BSOD during online flash game, Windows error message. Memory diagnostic error, change new RAM. For Windows error message, load last known good configuration and reinstall driver only.
04NOV2011 - BSOD during gameplay. Cleaning CPU heat sink only. Before cleaning, temperature was 65 celcius degree, after cleaning was 45 celcius degree during Battlefield 3.
13NOV2011 - BSOD, LAN disconnect randomly, and error beep when set to PCI-E in BIOS. User IE problem recommend reinstall OS, HDD heavyly framented due to large amount of jpeg files. After cleaning, all test ok. For LAN, suspect user's cable or router problem. For BSOD, suspect 533MHz and 667MHz 512MB RAM insufficient for user's application (Autocad).
14NOV2011 - BSOD and imediately restarts PC. HDD test pass, but takes long time to post result, sometimes hang at POST also. PC test with other HDD ok.
26NOV2011 - BSOD. Distort in POST, test with other display card ok. Display card test with other PC same problem. Change display card.
03DEC2011 - Flash game crash randomly, and BSOD with VGA error message. After update Adobe Flash player also same problem, snice BSOD shows VGA error, user request change motherboard due to onboard display but after change new motherboard also same problem. Event Viewer shows IE8 crash, user tried other browser before also same problem, test with new Windows also same problem. Windows Memory Diagnostic shows RAM problem, after change new RAM test ok.
01FEB2012 - BSOD, can't finish Windows Performance Rating. MEMTEST error on 1 RAM, change new RAM test ok.
06FEB2012 - BSOD after boot Windows. HDD diagnostic error, test with new HDD ok.
10FEB2012 - BSOD randomly during movie, internet session. After cleaning, no problem detected, suspect dust and temperature problem only. Recommend add fan and reinstall Windows.
24APR2012 - BSOD during online download. Test without online ok, no Network driver in Device Manager. Onboard LAN no signal. Install PCI LAN test ok.
06may2012 - BSOD during gameplay and movie. After update display driver, BSOD occour less frequent, memory test fail, after change new RAM PC auto shutdown momentarily. After update BIOS and change new RAM and update display driver test ok.

Power
02OCT2011 - No power. Test with other PSU ok.
10OCT2011 - Auto off momentarily. Network card unplug test ok, change LAN card only.
14OCT2011 - No power. PSU test with other PC also no power, test with new PSU auto restarts momentarily, test naked also same problem, change new motherboard settle.
16OCT2011 - Auto restarts. Clear BIOS and test naked also same problem. Change motherboard settle.
23OCT2011 - Auto restarts momentarily, no power. After 1st try auto restarts, unplug PSU and plug back in no power. Test with other PSU and without RAM got error beep. Plug RAM in no display. After cleaning, 1 of the RAM no display but test ok after swap RAM slot. (When take out motherboard to test, notice motherboard install using longer plastic stud on 1 side.) After reassemble and change PSU test ok.
27OCT2011 - Auto shutdown, then no power. Test with other PSU also same, then when test with other motherboard, noticed the CPU pins damaged. Warranty motherboard.
28OCT2011 - Auto restarts momentarily. Test without RAM got error beep, reset BIOS got CPU clock setting error message. Set RAM to 1333Mhz ok, but set X.M.P. to 1600Mhz SPD same problem. Change RAM.
30OCT2011 - Auto restarts. Test naked without RAM no error beep, Change motherboard settle.
30OCT2011 - Lightning strike, house's fuse box triped. PSU not tested, straight away change PSU.
30OCT2011 - No power. Test without power problem, but has no display, after clean RAM settle.
31OCT2011 - No power. Motherboard has LED light but can't power on, CPU heat sink not plug in properly, test CPU hang at BIOS and no display after restart.CPU and motherboard warranty.
04NOV2011 - No power. LAN LED always on, test with other PSU same problem. User's PSU also faulty. Whenever I meet cases like this, I usually ask if user live in high rise building or not as power and lightning insulater in high rise buildings are of better quality.
04NOV2011 - Auto restarts during online gameplay. User comfirm problem with 1 game only so I suspect hardware no problem, CPU is i3-2100 with H61 motherboard, disable suspend mode, Speedstep, Trusted hardware, and MEI in BIOS, also various background software in Windows.
07NOV2011 - Atuto restarts momentarily. No problem detected, cleaning and reassemble only.
12NOV2011 - No power. Power on button's jumper plug in to HDD. After can power on, no display. Motherboard circuit burn noted, change motherboard.
14NOV2011 - Auto shut down momentarily. Test with other PSU ok, Change PSU only.
14NOV2011 - Motherboard's LED blinks only. Test with other motherboard ok. Motherboard test with other PSU also same. Warranty.
14NOV2011 - Auto restarts randomly. CPU heat sink covered with dust, after cleaning disable suspend mode, Speedstep, Trusted hardware, and MEI in BIOS, also various background software in Windows. I3-2100 CPU with ECS H61H2 motherboard.
21NOV2011 - PSU burn. After visual inspection, test naked and test with other PSU ok, warranty PSU only.
25NOV2011 - No power, motherboard's power LED light on only. Test naked same problem, test with other PSU same problem. Test with other motherboard ok, warranty motherboard.
26NOV2011 - Automatic on PC and shut down momentarily once plug in power cord. Test with other PSU and test naked also same problem. Test with other motherboard ok, change motherboard.
26NOV2011 - Can't power on pc. Test naked got power, test with RAM got power, test with display card fail. Motherboard test with other display card ok, display card test with other motherboard fail. Change display card.
01DEC2011 - Spark noted. PSU not tested, straight away warranty. Other hardwares test with new PSU ok.
01DEC2011 - No power. Test naked same problem, Test with new PSU ok. Warranty PSU only.
03DEC2011 - No power after test naked due to no display. After clear CMOS battery, test got power. Test without RAM got error beep. After reassemble test ok.
08DEC2011 - During movie or games, PC auto restarts and has 'display driver recovery' error. After update display driver, PC hang during NFS: Shift 2 menu screen. BIOS has a new version with 'Improve system stability' description. After update BIOS, no problem detected. Recommend user to leave PC to test few days if problem remains.
10DEC2011- No power. Test with other PSU also same problem, test with new motherboard ok. Warranty motherboard.
16DEC2011 - No power. Test with other PSU also same problem. Test naked ok, After insert display card same problem and spark noted on display card. After display card change new one, auto restart 1 time in POST before boot into BIOS and after awhile, smoke noted from PSU. After change new PSU, motherboard no power again, change new motherboard. Now with new PSU, display card, and motherboard, HDD not detected, change now HDD. Finally, when test fully assembled, same auto restarts before boot into BIOS occour again, test without ROM ok, and change new ROM also.
25DEC2011 - Auto off momentarily. CPU fan turns a little and off completely. After reset BIOS totally can not power on. Change new motherboard test ok.
31DEC2011 - Auto restarts momentarily. Test with other PSU also same problem. Unplug HDD, ROM, LAN also same problem. Test without front chassis jumpers ok. Remove reset jumper only.
01JAN2012 - No power. Test with other PSU same problem, test naked with new motherboard also same problem. Test with new PSU and motherboard ok.
02JAN2012 - Auto shutdown during gameplay. Display card is GTX550Ti but PSU is 450W that cost less then 8US$ only. Upgrade to CoolerMaster 460W Extreme only.
06JAN2012 - No power. Test with new PSU ok, recommend user to bring full set PC.
06JAN2012 - No power. Floppy power plug in to front USB port, PSU faulty. Change new PSU, 1 of 2 RAMs also faulty.
13JAN2012 - No power. Motherboard directly screw into chassis without studs. Reassemble only.
14JAN2012 - Auto restarts momentarily. Motherboard test naked also same problem. Test with new motherboard ok.
20JAN2012 - Auto shutdown randomly. When cleaning, noted CPU thermal paste used is those very cheap ones. Suspect CPU temperature problem only. After reapply with better thermal paste test ok.
29JAN2012 - Motherboard's power LED blinks non-stop. Test with new PSU ok.
02FEB2012 - Auto power off randomly during Autocad, and web browsing. (Asus P8H67) All hardware test no problem. Reapply thermal paster and update BIOS only just in case.
04FEB2012 - Auto restarts randomly during software installation and movie. (Gigabyte P61) All hardware test no problem. Update BIOS and reassemble just in case.
06FEB2012 - No power. Test with other PSU ok.
06FEB2012 - Auto power off momentarily. Test with new PSU and test naked also same problem. Test with new motherboard ok. Warranty motherboard.
09FEB2012 - Auto restarts momentarily. Test with new PSU also same problem, test naked also same problem. Test with new motherboard ok.
09FEB2012 - No power. Motherboard LAN chip burn mark noted, warranty motherboard. Test with new motherboard also same problem, change new PSU test ok.
09FEB2012 - No power. Test with new PSU ok.
12FEB2012 - No power. LAN chip burn noted, warranty motherboard.
12FEB2012 - Auto power off during gameplay. Motherboard capacitors buldged, change motherboard test ok.
26FEB2012 - No power. Test with new PSU ok.
04MAR2012 - No power. Test with new PSU ok.
04MAR2012 - Auto restarts momentarily. Test naked and reset BIOS also same, test with new PSU also same, warranty motherboard.
17MAR2012 - No power. Test with other PSU auto shut down momentarily. Test PSU with other motherboard no power. Warranty PSU. IC at mosfet area got slight burn mark, warranty motherboard.
31MAR2012 - Auto restarts during Windows installation.HDD and RAM test in DOS ok, test with other PSU and display card also same problem. Update BIOS test also same problem. Test with new motherboard ok.
06APR2012 - Spark noted, then auto shut down momentarily. After comfirm with visual inspection, test with new PSU ok.
07APR2012 - PSU fan noise. Capacitor buldged and oil leak out into fan, change PSU.
07APR2012 - NFS Underground 2 auto shutdown randomly. Insufficient RAM (512MB), and onboard graphic only, Test with 2GB RAM and lower setting ok.
13APR2012 - Auto power off momentarily. Test naked also same problem, test with new PSU ok.
14APR2012 - Auto power off every 10 to 20mins. User's Windows very slow, after diagnostic HDD pass, test with new Windows ok. After user's Windows updates finish install, all hardware test ok.
15APR2012 - No power, sometimes auto power off momentarily. Test with new PSU also same, test with new motherboard ok.
19APR2012 - Fuse box triped, then no power. Burn smell noted from PSU, test with new PSU same problem. Test naked also same problem, test with new PSU and new motherboard ok.
27APR2012- No power. Test with new PSU ok.
27APR2012 - No power. Test with new PSU also same problem, test naked also same problem, thest with new motherboard ok.
28APR2012 - Auto power off during movie or gameplay. Test with new PSU also same, after auto power off, can't power on again. Test with new motherboard ok.
07MAY2012 - Auto on/off momentarily, no display. Test naked same problem, burn mark noted at RAM slot at the back, test with new motherboard ok.
07MAY2012 - Auto off randomly before boot into Windows. Test with new PSU ok.

Windows
24OCT2011 - Adobe software slow to load file and terminated by itself. C: is installed in small SSD HDD, suspect HDD not enough space for data spooling or loading.
04NOV2011 - Can't complete Windows Performance Rating, can't detect USB3. Tested without problem, suspect driver or Asus Airport or other Asus background software problem only, disable from msconfig. For USB3, test with fresh Windows installation settle.
04NOV2011 - Can't install Windows. HDD diagnostic error, change HDD settle.
11NOV2011 - System crash during gameplay. 4 pin AUX power not plug in properly. All hardware test ok, increase GPU fan speed only. 64 celcius degree with max fan speed during Battlefield 3.
03DEC2011 - After install Adobe Reader, all shortcuts bacome pdf extension, uninstall the reader ok, but problem remains after install the reader. Test with other version also same, restore Windows also same. Test with new Windows ok.
12DEC2011 - Hang after 6 ++ hours. All hardware test ok, suspect user mix different types of RAM only, Snice after long hours only the problem occour, recommend user to leave PC to test few days if problem remains.
24DEC2011 - Hang randomly during gameplay and web games. During test, sometimes no display, after cleaning test ok. GTA4 (pirated) hang upon exit game, test with other games (NFS: Shift 2, Bettlefield 3, web games) ok. Suspect CPU heatsink dust problem only.
30DEC2011 - Auto restarts during repair Windows screen. HDD test pass, test with other Windows ok. Reinstall only.
06JAN2012 - Auto restarts at boot Windows normally screen. Choose "Last known good configuration", and then reinstall drivers only.
08JAN2012 - BSOD when transfering large files into SSD, then can't boot into desktop. Boot "Last known good configuration" also cannot, test with other HDD ok. Reinstall Windows ok. 100MB system partition was created in another HDD while Windows is installed in the SSD.
13JAN2012 - Can't boot Windows, even after reinstall Windows performance is very slow. HDD diagnostic error, test with new HDD ok.
15JAN2012 - Hang during windows installation before drive selection. After change RAM and CPU also same problem, test with USB installation also same problem. Update BIOS test ok.
19JAN2012 - Can't log in Windows with usual passaword, after boot with other Windows, files can't be copy. Virus problem, autoexe.inf files detected in all partitions. Clean virus and reinstall Windows only.
20JAN2012 - Hang randomly. Hang while quick test HDD and RAM. Motherboard test with other hardware also same problem. Change motherboard.
29JAN2012 - Can't see SSD HDD in Windows installation partition diaglog with Asus X42J notebook. Try with IDE and AHCI also cannot. Delete partition using other PC without creating new partition test ok.
02FEB2012 - Blank screen after boot into Windows. Test with no display, after clean RAM test ok.
19FEB2012 - Can't see partition in Windows installation diaglog. Delete partition with other PC in Windows Disk Manager test ok.
27FEB2012 - Can't boot Windows. Try last known good configuration also cannot, change new HDD test ok.

Audio
31OCT2011 - No audio. H61h motherboard with AC97 chassis, disable 'mute speakers' in VIA audio software only.
04NOV2011 - Can't install audio driver. Check BIOS and fresh Windows installation also same problem, Add PCI sound.
11NOV2011 - ES1983S can't install driver in Windows 7. Tested before ok, driver installation got problem but got sound. After user reinstall Windows can't install driver. Change to Cmedia sound.
14JAN2014 - Front audio no sound. Motherboard BIOS no 'HD audio / AC97 audio' option, chassis is AC97 only. After try different version of realtek audio app. also no sound, upgrade chassis to HD audio chassis.
30JAN2012 - No audio. Test with new Windows also same problem, test naked also same problem. When plug in speakers, realtek audio did not detect speakers. Change motherboard settle.
17MAR2012 - Rear audio port no sound. After disable "Mute rear audio when headphone is plug-in" still same problem, the software can detect the audio jack but no audio output even unplug the front extension. Warranty motherboard.
07APR2012 - 1 side speakers no output. Clean audio jack only.

Internet
05NOV2011 - Can't online. LAN port no LED light, Device Manager no LAN driver, warranty motherboard.
14NOV2011 - Some of the user's PCs can't online. After install driver settle.
03DEC2011 - Can't online. After check in BIOS' LAN enabled, LAN LED no signal, change motherboard test ok.
02JAN2012 - 1 of 2 PCs can't online using same modem. Install LAN drivver only.
14JAN2012 - Can't connect to internet. WIFI card can't detect any SSID. Test with new windows also same problem. Warranty wifi card.

HDD
07NOV2011 - OCZ Agility3 on RAID would auto disconnect in Windows. Fresh installation, performance test, and various shut down and restarts test no problem, recommend user to bring whole PC to test.
26DEC2011 - Can't install Windows. HDD diagnostic test pass, during installation, can't create partition, thest with other PC also same problem. Change new HDD test ok.
29JAN2012 - In AHCI mode, when hot-plug HDD would cause Windows hang and BSOD, but can safely remove HDD. Browse answer from this web http://support.asus.com/Search/KDetail.aspx?SLanguage=en&n...52&t=2 Use a different S-ATA power line, plug in power first and wait a few seconds before plug in the data cable.
31MAR2012 - Can't detect HDD in Windows installation after set RAID. HDD S-ATA cable move to RAID capable S-ATA connectors and download RAID driver from web to load during Windows installation.

USB
12NOV2011 - After install CPU heat sink, USB ports has power but can't detect driver. Thernal paste leak into CPU, after cleaning and reassemble ok.
21NOV2011 - USB over current error. Test naked also same problem. Circuit lines near PCI-E display port scratched marks noted. Other hardware test ok, warranty motherboard.
24DEC2011 - USB driver install and uninstall itself in Device Manager, some USB ports constantly lost connection with devices momentarily. The front USB port from chassis broken and shorted, The rear USB port has problem too even test naked and with new Windows, warranty motherboard.
01JAN2012 - Front USB sometimes can't detect, rear USB also. Front USB from low end chassis, test with low power USB devices such as keyboard ok. Recommend user use extention cable from rear USB ports only. For rear USB port, change new motherboard.
25JAN2012 - All USB ports can't use. Test without Windows also no power. Test with new motherboard ok.
25JAN2012 - Front USB got power but can't detect driver. Test without Windows ok, test with new Windows also ok. Uninstall USB driver and reinstall again only.
30JAN2012 - USB LAN can't detect driver. Test with new USB LAN also same problem. Test with XP ok. The USB LAN has no brand, even though the box says Windows 7 support and comes with the driver, only XP can use.
03FEB2012 - USB HDD's LED still on after power off PC. When attach power cord, before power on PC also same problem. Other than LED light on without power on PC, USB HDD seems fine in Windows, tried with other HDD also same. USB flash drive and USB keyboard mouse no such problem. Test with other socket 775 motherboard also same, test with other PSU also same. Test with other newer socket motherboard no such problem though. Tried with new BIOS, naked, various BIOS USB setting already. No solution so far.
12FEB2012 - After boot into desktop, keyboard and mouse no function, need to restart PC several times before can use. Windows XP with USB keyboard and mouse problem. After shutdown PC and restarts several times for it to detect the driver, test ok already. Test with PS-2 Keyboard and mouse no problem.
07APR2012 - All USB ports sometimes only can work. Can't detect when southbridge very hot, install PCI-USB card only.
21APR2012 - USB 3.0 card can't detect. Install driver test ok.
21APR2012 - All USB ports on motherboard can't detect. Test with new motherboard ok.
10JUNE2012 - USB3.0 need to restart PC to detect USB3.0 HDD but can detect USB2.0 HDD as nornal. Sometimes can detect USB3.0 HDD as normal but only 1 of 2 ports only. Sometimes both ports can use but as 2.0 only. When detects as 2.0, xHCI was dissabled. When only 1 port works, EHCI was dissabled. The solution is to set xHCI to Auto and enable EHCI.

RAM
13NOV2011 - KVR1333D3N9/4G detect 1067MHz in BIOS. Foxconn H67 chipset, Enable MEI in BIOS, select 10600MHz with dual channel (when try first time with single channel, the setting would goes back to 10000MHz) after restart PC comfirm 1333MHz, test with single channel again ok.
01DEC2011- HyperX RAM detect 1333MHz only. Change XMP to profile 1 in BIOS only.
26FEB2012 - After set 1600MHz on performance RAM, no display. Enable X.M.P. then set voltage to auto only.
20APR2012 - 16GB RAM detects 12GB only. Test with other RAM also same problem. Test with new BIOS, settings for REF cycle time change to 100, X.M.P. on also same problem. Test with new motherboard ok.

CPU
30JAN2012 - Temperatuer at 70 celcius degree, auto shut down during gameplay. After reapply thermal paste test temperature at 50 celcius degree only, test NFS: Shift2 and Crysis 2 together at 60 plus celcius degree only.

ROM
06APR2012 - Tray can't open. Change new ROM only.

Drivers
26MAY2012 - 100% CPU usage installing Dlink 520 LAN card. Test with ROM and downloaded driver also same, test with new card ok.

3D
04JUNE2012 - Can't set 3D in <<Avatar 3D>> movie. User using GTX 670 without NVidia 3D glass and uses Samsung AS950 2D>3D LCD. Set 3D settings in LCD instead of in Nvidia control panel only.



Write a Reply >>


 

    
 
 

  Topic Tools 
 
RSS UpdatesRSS Updates
 

  Related Articles 
 
 

  Newsletter 
 
A weekly newsletter featuring an editorial and a roundup of the latest articles, news and other interesting topics.

Please enter your email address below and click Subscribe.