Please register or login. There are 0 registered and 1323 anonymous users currently online. Current bandwidth usage: 326.30 kbit/s December 14 - 01:22am EST 
Hardware Analysis
      
Forums Product Prices
  Contents 
 
 

  Latest Topics 
 

More >>
 

    
 
 

  You Are Here: 
 
/ Forums / Memory /
 

  Problems with oc and corsair ram 
 
 Author 
 Date Written 
 Tools 
Ben Murphy Aug 06, 2012, 02:51pm EDT Reply - Quote - Report Abuse
Private Message - Add to Buddy List Replies: 1 - Views: 1327
hi, having some trouble with my new ram. Everytime i boot up, its giving me a error message about overclocking and reseting everything to defaults. The new ram is 2x4gb corsair vengeance low profile, the old ram is 2x2gb g-skill trident. The timings are almost identical, the voltages are different but i changed that, and still won't post with my overclock.

here is my overclock, that i've been using without fail for about a year now.
M.I.T
advanced frequency

cpu clock -21x
qpi -auto
bclk -181
xms- -disabled
system mem multiplier - 8
memory speed -1448
pci express -auto
cpu clok -800mv
-900mv
-ops

advanced memory
xmp -disabled
mutiplier -8
performance -standard
timing -expert
channel -auto
interleaving -auto
channel a timing
9 - 9 - 9 - 24 *(left this the same as its the same for the corsair)

advanced votage
load line -enabled
cpu vcore -1.19375 V
QPI/VTT -1.190 V
PCH core -1.050 V
CPU PLL -1.8 V
Dram V -1.6 V *(changed this to 1.5V for the corsair)
everything else on auto


any help would be greatly apprieciated, I don't know what I'm missing. If I put the old ram in, it works without a hitch.

thanks



Write a Reply >>


 

    
 
 

  Topic Tools 
 
RSS UpdatesRSS Updates
 

  Related Articles 
 
 

  Newsletter 
 
A weekly newsletter featuring an editorial and a roundup of the latest articles, news and other interesting topics.

Please enter your email address below and click Subscribe.