Please register or login. There are 0 registered and 600 anonymous users currently online. Current bandwidth usage: 326.30 kbit/s June 14 - 11:46am EDT 
Hardware Analysis
      
Forums Product Prices
  Contents 
 
 

  Latest Topics 
 

More >>
 

    
 
 

  You Are Here: 
 
/ Forums / Elitegroup K7S5A Motherboard
 

  GeForce 4 MX420 AGP Video Card VS Promise Ultra100 TX2 Controller Card 
 
 Author 
 Date Written 
 Tools 
Valcrist DeathKnight Oct 09, 2002, 06:41pm EDT Report Abuse
For starters i have:

Athlon XP 1800+
ECS K7S5A MB
Enlight Corp 300w AMD and P4 Certified
2 128 SDram
NEC CD-RW 24x10x30x
LiteOn DVD 16x
Quantum Fireball 8GB
Western Digital 800jb 80GB
Western Digital 1200jb 120GB (not installed because of my problem)
Generic 56K modem
ATI TV Wonder Value Edition
Soundblaster Live! Value
Promise Ultra TX2 ATA100 controller card (not installed because of my problem)

Windows XP Pro
Latest ECS Bios
Latest Nvidia Bios
Latest drivers on all part.
(i just downloaded everything at this date)

now for my problem would be, everytime i install the ATA controller card
with my GF4 card, my computer refuse to boot up. it makes 6-8 beeps, meaning the motherboard couldn't detect my AGP card. i double checked, make sure i properly secured the cards and boot up again. It still makes the beeps. i removed the controller card and the computer booted up fine. i replaced the GF4 card with a PCI Matrox Mystique, installed the controller card and booted fine.

i was wondering if it is a power supply problem, so i disconnected everything. the HDs, optical drives, soundcard, modem, tv tuner.
all was left was the GF4 card and the ATA100 controllercard, still refuse to boot.

maybe its the drivers. i downloaded the newest AGP drivers from ECS website, the newest ATA100 controllercard from promise. still no luck

maybe its the bios. i flashed my MB bios, the 020809L.rom bios i think. i flashed my GF4 card bios which can be found anywhere. still no luck!!!!!

so i've decided it may be my GF4 card maybe incompatible with the Promise Ultra100TX2 so in the future, i decided to buy a better vid card.
i haven't tried any AGP cards yet other than mine so i will try that in the future. I've read most of the replies in this forum and i say that this K7S5A has alot of problem issues. maybe it wasn't a good idea getting this type of MB.


Want to enjoy fewer advertisements and more features? Click here to become a Hardware Analysis registered user.
David Greer Jan 29, 2003, 08:45pm EST Report Abuse
>> Re: GeForce 4 MX420 AGP Video Card VS Promise Ultra100 TX2 Controller Card
I've had the same kind of problem with my Promise controller card, except I have a Sapphire Radeon 9000 Pro. I tried moving the controller to different slots, bios changes, and flashing the mobo bios. Nothing has worked. I have a Tyan Slot-1 mobo that I have it installed in. I moved the Promise and the Radeon to my other computer, a Soyo SuperSocket-7 mobo and it worked fine. Don't know who's at fault.

Paul Kawery Feb 05, 2003, 05:17am EST Report Abuse
>> Re: GeForce 4 MX420 AGP Video Card VS Promise Ultra100 TX2 Controller Card
I have got the same problem. I've got Elitegroup K7S5A, Duron 1GHz and I've bought GeForce 4 MX 440SE. The first card I had didn't work at all so I gave it back and they sent me a new one but after some time (2 weeks) my system was hanging up almost every 3min. I've also sent this card back. Now I've got XFX GeForce4 MX440-SE and the problem is back. I have no idea what to do... for now, I'm using my old I740 ;)

Simao R Jun 15, 2003, 09:16am EDT Report Abuse
>> Re: GeForce 4 MX420 AGP Video Card VS Promise Ultra100 TX2 Controller Card
I have got the same problem with a duron1.2 and a geforce 4 mx 440



 

    
 
 

  Topic Tools 
 
RSS UpdatesRSS Updates
 

  Related Articles 
 
 

  Newsletter 
 
A weekly newsletter featuring an editorial and a roundup of the latest articles, news and other interesting topics.

Please enter your email address below and click Subscribe.