Please register or login. There are 0 registered and 657 anonymous users currently online. Current bandwidth usage: 326.30 kbit/s June 14 - 11:55am EDT 
Hardware Analysis
      
Forums Product Prices
  Contents 
 
 

  Latest Topics 
 

More >>
 

    
 
 

  You Are Here: 
 
/ Forums / Elitegroup K7S5A Motherboard
 

  AGP / Bios problems... 
 
 Author 
 Date Written 
 Tools 
Derrick C Sep 20, 2001, 02:07pm EDT Report Abuse
I am having SERIOUS problems getting my system up and running with this MB. Where to start...

First off, if I install the AGP vxd driver for this board, including the updated one from the ECS website, I can not get my ATI RADEON 64Mb video card to work properly. Even using the newest drivers from ATI leaves me with a blank screen when windows starts up.

Second, while trying to update my BIOS using the flash program included, I get a "Chipset/Flash part isn't available. The function will be invalid" message, while the newer version from ECS gives me an "Error 2 - File not found" message. Even though I can find no evidence of a Flash protection Jumper or option in the bios.

Third, I see talk of various availabel bus speeds of 100, 112, 124, 133, 138, 150 and 166 MHz. However, the only options listed in my BIOS are 100 or 133.

Did I get a bad board or something ?


Want to enjoy fewer advertisements and more features? Click here to become a Hardware Analysis registered user.
Rhort Sep 21, 2001, 04:22am EDT Report Abuse
>> Re: AGP / Bios problems...
I *HATE* when this happens. It's like you're doing their quality control testing for them!

_________________________________________________________________________________
~ The manual said "Requires Windows '95 or better" ...so I installed Linux!
Norman Welp Oct 29, 2001, 07:30am EST Report Abuse
>> Re: AGP / Bios problems...
For the BIOS probs, go to
http://www.ecsusa.com/ecsusa/www.ecs.com.tw/download/flash.htm
and download the 'aminf326.exe' file. It's the working flash utility.
On
http://www.ecsusa.com/ecsusa/www.ecs.com.tw/download/k7s5a.htm
you also get the latest BIOS, release Sept. 24th.

I was wondering about the bus settings myself...and i still don't know why there are certain reviews that talk about other FSB settings.

Your AGP probs might get fixed by updating your BIOS.
If not, try to set AGP rate to 2x in your BIOS.
Some reviews already mentioned an AGP problem saying that decreasing to 2x strangly _won't_ reduce performance but will fix probs.
If it still doesn't work, try to set AGP window to a lower value in your BIOS.

NickName Oct 29, 2001, 10:07am EST Report Abuse
>> Re: AGP / Bios problems...
Nice resources. :-)

Derrick C Nov 09, 2001, 10:57am EST Report Abuse
>> Re: AGP / Bios problems. Figured out...
Ok. I got it all sorted out.

The advanced FSB options seem to be available only through UN-official Bios updates.

And my AGP port driver problem went away with the latest AGP controller driver from the SIS website. (agp10701t.exe)

ECS only have version 106 on their site... nice eh.

Dirk Hofmann Nov 16, 2001, 04:14am EST Report Abuse
>> Re: AGP / Bios problems...
Hi, how can i fix the problem to change the clock settings for the CPU, in the bios is only the option for changing the FSB-speed (100/133) available....

Trevor Flus Nov 30, 2001, 09:40pm EST Report Abuse
>> Re: AGP / Bios problems...
I would love to know how derrick got his bios functioning...problem is he is the only one I have access to that has had this problem, and he's not replying to my question. If anyone else has had the same problems PLEASE send me a solution. I have almost had enough and am going to send the board back and buy something else.

Charlie Cox Dec 11, 2001, 03:28pm EST Report Abuse
>> Re: AGP / Bios problems...
To flash update K7S5A with SiS 735 Chipset with AMIBIOS:

Copy utility off ecs site called aminf329.exe and the latest update to a floppy.
Update is in a winzip self extracting file. Extract to floppy.
You should have on floppy, aminf329.exe and a file with .rom extrension.

Boot to DOS and run this command:

a:\aminf329.exe (update file name here).rom

Make sure there is space between the 2 files.

wynne Jones Jan 02, 2002, 05:32pm EST Report Abuse
>> Re: AGP / Bios problems...
What is the address fo the aminf 329.exe.
will it help with the proplem i have got using xp15+ bios set to 133*133
comes up as startup as 1500+ but kepes crashing with cpu over heading
have to set at 100*100 then it gives me 1000mz so what is the point of this, i think this is the worst board i have ever seen cant use all my front slots at the front panel only got dvd and cdr wrighter now capasitors are in the way on the mother board.

Thanks in advance
regards wynne jones

Charlie Cox Jan 02, 2002, 08:28pm EST Report Abuse
>> Re: AGP / Bios problems...
That should help your problem. Also, make sure you have a power supply that will support that AMD processor. What type of RAM you using? Also, make sure your CPU fan is rated for that processor too.

Mike Wieser Jan 04, 2002, 01:34pm EST Report Abuse
>> Re: AGP
Hi,
I have the same problem as you had!
Where did you download the agp10701t.exe file from?

Robert Kropiewnicki Jan 04, 2002, 02:30pm EST Report Abuse
>> Re: AGP / Bios problems...
Mike,

Follow the link below. This may be the most comprehensive set of information I've seen yet for this motherboard. It includes links to the latest drivers and BIOS utilities.

http://forum.ocworkbench.com/ocwbcgi/ultimatebb.cgi?ubb=forum&f=27

Let me know if you still can't find what you're looking for there.

Good luck!

dan bousfield Jan 23, 2002, 06:02pm EST Report Abuse
>> Re: AGP / Bios problems...
Hi, I've been having the same problems with the k7s5a.

I havent been able to keep it stable at 133/133, ive had to set it to 100/133. My 1.2 is now running at 900Mhz.

I have the aminf329.exe and the 011215L.ROM file but i cant get it to flash the bios.

It says it is complete but when i reboot i get several CMOS errors.

It gives me the option to fit F1 and run the setup and then im back at the old BIOS.

Anyone have any ideas???

Derrick Where did you get the unofficial bios update?

Robert Kropiewnicki Jan 23, 2002, 11:24pm EST Report Abuse
>> Re: AGP / Bios problems...
Dan,

Try the site I listed in my last post. At last check they had a number of different BIOS revisions available there as well as suggestions on best practices for doing the flash.

Edward Bodor Aug 09, 2002, 06:37pm EDT Report Abuse
>> Re: AGP / Bios problems...
help!
When my PC(k7s5a,Duron-1100,256SDRAM....)work everything is OK.
But when is shut down,it can not start again.Only PSY,HDD and CD work.When I unpluged the power cable and turn back after a few seconds everyting work normaly.???



 

    
 
 

  Topic Tools 
 
RSS UpdatesRSS Updates
 

  Related Articles 
 
 

  Newsletter 
 
A weekly newsletter featuring an editorial and a roundup of the latest articles, news and other interesting topics.

Please enter your email address below and click Subscribe.