Please register or login. There are 0 registered and 1140 anonymous users currently online. Current bandwidth usage: 326.30 kbit/s May 19 - 04:59pm EDT 
Hardware Analysis
      
Forums Product Prices
  Contents 
 
 

  Latest Topics 
 

More >>
 

    
 
 

  You Are Here: 
 
/ Forums / Peripherals /
 

  Gah? LiteOn failed me? 
 
 Author 
 Date Written 
 Tools 
tingc222 Sep 17, 2005, 12:21am EDT Report Abuse
alrighty...LiteOn DVD burner, got it about a month ago, now won't burn cd's successfully. I've done tiny burns of memtest and some other files onto cds and they all worked...yesterday my dad burnt a bunch of his Adobe documents onto a cd, brought it to work, and the disk didnt work. He figured it was a disk problem. just a few minutes ago I tried burning a Win 2000 disk for a old computer of mine (got the iso image from msdn.microsoft.com), It burnt all right, everything with burning went smoothly (btw im using nero) but the disk didnt work. I tried it again by using the WinXp burning technique (copy/paste) and still had the same problem. The drive simply recognized the disk as empty (250MB free space) or won't read at all, freezing explorer when I double click on the disk drive. Does this point to a hardware problem?

Edit: btw the reading of cds work flawlessly. just burning of cds dont work. I donno about dvds...havnt tried any yet.


Opteron 170 @2.5Ghz w/Stock heatpipe
X1950XT @ 675/936
DFI Lanparty UT SLi-D
4x512 Kingston HyperX DDR @192Mhz, 2-3-2-6-T2
Seagate 80GB SATA+Seagate 80GB SATAII RAID-0
OCZ GameXStream 600W
Creative Audigy 2 ZS

3Dmark05: 11687 3Dmark06: 6100
Want to enjoy fewer advertisements and more features? Click here to become a Hardware Analysis registered user.
Surpher805 Sep 17, 2005, 12:31am EDT Report Abuse
>> Re: Gah?? LiteOn failed me??
find out if the sessions need to closed on the disks. In Nero go to the "Recorder" tab at the top and pull up "disk info" if the "close session" button is clickable then that should solve your problem.

Athlon T-bird 1.4Ghz @1.56Ghz with no additional cooling
MSI K7T Turbo LE W/ Raid
1GB PC133 RAM
Nvidia Geforce4 Ti 4200 128MB
Sound Blaster Live! MP3+
TDK 32X10X40 CD Burner + DVDROM Drive
LIAN LI Aluminum Case
300W Power supply
WD 80GB,60GB,20GB,
tingc222 Sep 17, 2005, 06:33pm EDT Report Abuse
>> Re: Gah?? LiteOn failed me??
um...i can't close session on a iso image burn...so it won't work. I've tried burning the image three times and still to no avail...help! Is this a hardware problem?

Opteron 170 @2.5Ghz w/Stock heatpipe
X1950XT @ 675/936
DFI Lanparty UT SLi-D
4x512 Kingston HyperX DDR @192Mhz, 2-3-2-6-T2
Seagate 80GB SATA+Seagate 80GB SATAII RAID-0
OCZ GameXStream 600W
Creative Audigy 2 ZS

3Dmark05: 11687 3Dmark06: 6100


 

    
 
 

  Topic Tools 
 
RSS UpdatesRSS Updates
 

  Related Articles 
 
 

  Newsletter 
 
A weekly newsletter featuring an editorial and a roundup of the latest articles, news and other interesting topics.

Please enter your email address below and click Subscribe.