Please register or login. There are 0 registered and 692 anonymous users currently online. Current bandwidth usage: 326.30 kbit/s June 14 - 12:06pm EDT 
Hardware Analysis
      
Forums Product Prices
  Contents 
 
 

  Latest Topics 
 

More >>
 

    
 
 

  You Are Here: 
 
/ Forums / Elitegroup K7S5A Motherboard
 

  K7S5A only sees 1.1ghz with an XP1700?? 
 
 Author 
 Date Written 
 Tools 
Matt Divone Feb 20, 2002, 10:26am EST Report Abuse
Why does my mobo only see my CPU as 1.1ghz instead of the actual speed and AthlonXP1700? I've tried changing bios settings and still no luck. I have a ATI all in wonder 128Pro Agp card, with 128mb PC133 SDRAM. Any ideas guys? Any help will be grateful thanks.


Want to enjoy fewer advertisements and more features? Click here to become a Hardware Analysis registered user.
Jarret M. Feb 20, 2002, 10:35am EST Report Abuse
>> Re: K7S5A only sees 1.1ghz with an XP1700??
Go into your bios setting and change the RAM speed to 133/133.
That will get it to the right speed.

sniz25 Feb 20, 2002, 10:35am EST Report Abuse
>> Re: K7S5A only sees 1.1ghz with an XP1700??
Is it only seeing it at 1.1 when the bios is set to 133/133? If so, what is it seeing it at when it is set to 100/100?

Jarret M. Feb 20, 2002, 10:43am EST Report Abuse
>> Re: K7S5A only sees 1.1ghz with an XP1700??
I'm not sure how it works, so someone correct me if I'm wrong. But to get the full speed out of your processor (1463 Mhz) you need to buy DDR ram. But I could be wrong.

Dan Czech Apr 10, 2002, 02:47pm EDT Report Abuse
>> Re: K7S5A only sees 1.1ghz with an XP1700??
The bios is defaulted to 100/100 for bus and memory speeds. I have 256 pc 133 memory and a XP 1700+. You need to set the memory and bus speeds to 133/133 in the bios for the CPU to post correctly. You do not need DDR memory to get the full speed of the processor.

naz amirkhani May 28, 2002, 04:58pm EDT Report Abuse
>> Re: K7S5A only sees 1.1ghz with an XP1700??
i had the exact same problem and sorted it simply,
change to DDR instead of SD and then go into your BIOS and set accordingly

kyle brown Sep 01, 2002, 03:45am EDT Report Abuse
>> Re: K7S5A only sees 1.1ghz with an XP1700??
i just want you to know that i have the same mother board and the same processor. i have 512mb pc 133mhz ddr ram. when i first booted up that comp it worked great. everything went well. i had a pci graphics card in at the time. i recently switched over to a geforce 2 mx 400 agp 64 meg. i booted up, 2 minutes into it, it froze. the only thing that i could do to make it not freeze up is too change that 133mhx/133mhz down to 100mhz/100mhz. onyl problem with this is it says i know have an athlon or durron at 1.1ghz. i cant find out the fix too this problem any help would be greatly appreciated.

also i was reading in the ecs site that this board doesnt accept agp pro graphics cards. maybe this could be the problem. but whatever it is it has to do with ram and graphics cards.

lee read Feb 26, 2003, 03:44pm EST Report Abuse
>> Re: K7S5A only sees 1.1ghz with an XP1700??
yea im having exactly the same problem.. i got teh gefroce 4 mmx 440 card.. and every time i up the bios settings to 133/133 it freezes the comp.. any helpo would be appreiciated

oil reg May 21, 2004, 05:14pm EDT Report Abuse
>> Re: K7S5A only sees 1.1ghz with an XP1700??
I got a very similar problem
got the same board, with a GeForce 2 GTS Pro, and DDR RAM, dont know about spped, guess its 133 cause it was once of the first DDRAM, anyway, I bought a AMD Duron 1800, and it shows up only 1350 :-/
I ve seen there are new bios updates available at ECS, just cant download them, it seems they just working on the new, site

has anyone found a solution till now ?



 

    
 
 

  Topic Tools 
 
RSS UpdatesRSS Updates
 

  Related Articles 
 
 

  Newsletter 
 
A weekly newsletter featuring an editorial and a roundup of the latest articles, news and other interesting topics.

Please enter your email address below and click Subscribe.